top of page

Chess

Århus är en stad som jag är helt förälskad i, så när tillfället dök upp att få återbesöka staden för en period packade jag direkt väskorna och åkte! Det blev bara en dag ledigt mellan sista föreställningen av Les Misérables i Åbo och kollationeringen av Chess i Danmark, men det var det värt.

 

Det här var andra gången jag arbetade med Mikkel Rønnow vilket var ett kärt återseende. Han är otroligt skicklig och tydlig att arbeta med som ensemble och hans kunnighet om musikaler är slående. Både Mikkel och Staffan Aspegren är personer som jag gärna arbetar med igen i fler sammanhang. 

 

Produktionen hade premiär i Århus på Aarhus teater den 30 mars och under våren spelades den där samt på turné i Danmark. Städerna som besöktes var Köpenhamn, Esbjerg och Randers. Under hösten togs produktionen upp igen för en tre veckors spelperiod. 

 

Regi: STAFFAN ASPEGREN / Koreografi: TERENCE ETHERIDGE / Kapellmästare: MIKKEL RØNNOW / Scenografi & Kostym: ELISABETH ÅSTRØM / Ljus: NIKLAS ELFVENGREN / Medverkande: NADIA BARBARA ABRAHAMSEN, SANDRA ELSFORT, SONNY ENELL, JAMES GRAEME, MARIA LUCIA HEIBERG ROSENGREN, PHILIP JALMELID, SIGNE KÆRUP HJORT, NYNNE CHRISTINE HOLMEN, LOUISA LYNE, JACOB MADSEN KVOLS, JONAS MALMSJÖ, JESPER DUPONT MORTENSEN, KARIN NORDLY-HOLST, TORE NORRBY, ASHOK PRAMANIK, ANNE METTE ROEST SØRENSEN, EMIL SCHILLÉN, KATTIS TROLLREGN, ANNA VAUPEL, MARKUS VIRTA, MARIA WICHMAN, FREDRIK VIDSTRAND, FREDERIK ØMANN

Aarhus Teater, Danrmarksturné, 30 mars 2012 till 1 sept

bottom of page