top of page

Raoul

När en vän sedan många, många år tillbaka börjar viska om att han håller på att skriva en musikal tillsammans med en vän så ler man och uppmuntrar, men tänker kanske i tystnad att "Ja, ja, det blir nog bra...". Men sen när man får höra första utkastet till en overture och faktiskt älskar det... Ja, vad säger man då? Jippie!? 

Så var det med Raoul när jag blev presenterad för det för några år sedan. Tänkte att "Djävel, det här tyckte jag ju om...", funderade lite om jag var partisk för att jag kände en av personerna som skrivit det eller om det faktiskt var bra. Jag lugnade mig och sa något som "Det här är väldigt lovande" och "se till att skriva vidare", och jösses det gjorde de! Johan Hwatz och Pierre Oxenryd skrev vidare och vidare och våren 2016 blev det klart att vi fick workshopa materialet i ett samarbete mellan Högskolan för Scen & Musik och Smålands Musik & Teater. 

Workshopens syfte var att undersöka var materialet står och vad som händer när man tar upp det på golvet. Det vi kom fram till var att materialet fungerade överaskande bra. Vi var alla väldigt glada över resultatet och vad vi kom fram till. 

Vårt arbete redovisades på Musikalsymposiumet som hölls på Spira den 4-5 juni 2016. Nu ska allt skrivas klart och sen ska den nå sin publik på riktigt!

 

Text & Musik: JOHAN HWATZ, PIERRE OXENRYD / Regi: MARKUS VIRTA / Kapellmästare: DANIEL LINDÉN / Repetitör: ARNE MURBY / Medverkande: CAROLINE GUSTAFSSON, HANI ARRABI, HENRIETTE HOLGERT,  KALLE MALMBERG, LINA ERIKSSON, SNORRE RYEN TØNDEL, ÅSA ARHAMMAR

Högskolan för Scen & Musik

Smålands Musik & Teater 2016

Raoul Banner

Raoul Banner

Raoul stående

Raoul stående

bottom of page