top of page

Om Mig

Som för många började det i ungdomsåren med revyer och farser blandat med klarinettspel i orkestrar. Klarinettspelet kanske inte alla har, men för mig var det så! Under gymnasietiden blev det mer och mer musik och dans. Jag började på allvar falla för musikteatern.  Min yrkesutbildning har jag från Balettakademien i Göteborg. Tre tunga år som gav en god grund som artist att stå på.

 

Men, jag saknade något efter de åren. Jag saknade min egen kreativitet, jag saknade skapandet. Under åren på skolan hade jag förvisso alltid sett till att vara inblandad i projekt vid sidan av utbildningen. Som att regissera I Love You, You're Perfect, Now Change för första gången. Men att bara harva i ensemblen blev jag trött på efter ett tag i branschen. Jag insåg att det är regin som jag måste in på mer.

 

Sagt och gjort!

Jag såg till att börja askultera och assistera samtidigt som jag stod på scenen. Tack vare Georg Malvius produktion av Les Misérables kom jag i kontakt med Åbo Svenska Teater. Jag var anställd som Georgs assistent samt att jag var med i ensemblen och alternerade som Thénardier i föreställningen. Jobbet gav mig en väldigt central roll i huset och den goda kontakt jag fick med Joachim Thibblin (han spelade Thénardier och var teaterchef) ledde till mitt första professionella regiuppdrag, Rasmus På Luffen.

 

Nu för tiden växeljobbar jag som regissör och skådespelare. Jag har insett att jag inte är klar med min karriär på scenen heller. Men, jag väljer de jobben varsamt och väl. 

 

Att berätta. Det är nog det jag är intresserad av mest. Det är det jag frågar mig i varje fall varje gång jag faller för ett material. Vad är det jag vill berätta? Varför faller jag för det? Vad är det som griper ann?

 

Det jag tycker om i att regissera är att få berätta en historia från första ruta till sista. Vara med i skapandeprocessen i teamet. Jag tycker om samarbeten och älskar de kreativa möten som uppstår i ett team när ett koncept arbetas fram. Under repperioden uppskattar jag skådespelarnas arbeten väldigt mycket, diskussionen kring vad som driver en människa till att göra något tycker jag är väldigt intressant. I slutskedet av repperioden njuter jag av att få se alla produktionsområden smälta samman till en välplanerad helhet! Många saker kan hända under en process och saker ändras och blir något nytt, men den resan är fantastisk att vara med om!

 
 

Foto: Öyvind Lund

bottom of page