top of page

Oss Galningar Emellan

Sommarrevy i Lindesbergs Kommun, 2006

Vissa saker gör man för pengar, vissa saker för karriären och vissa saker för den själsliga överlevnaden! 

 

Sommarprojekten med Stefan Jansson är ett otroligt kärt inslag i min kalender. Vi brukar vanligtvis hitta på något varannan sommar och alltid med utgångspunkt i vår hembyggd, Lindesbergs Kommun. Vi möttes redan 1996 när jag var med i min första revy, Treboda Revyn, och har hållt kontakten sedan dess. 

 

De medverkande i sommarprojekten har vart olika från år till år, men Stefan, jag och Ola Jansson har vart återkommande. Ola Jansson är en av de mest lyhörda och inspirerande pianister jag arbetat med genom åren. Första gången vi arbetat ihop var 1999 i en sopp-teaterföreställning som vi gjorde. 

 

Oss Galningar Emellan var en revy med sketcher, kuppletter, sånger och galenskaper. Tanken var att vi skulle spelat den redan 2000 men så blev inte fallet. Vi var instängda i en svart låda på 4 kvadratmeter när publiken kom in och i den lådan hade vi all kostym, all rekvisita, ett bord, tre stolar och ett piano. Det var olidligt varmt! Så varmt att jag var tvungen att föna skjortan i pausen för att få den torr till akt 2! Varför jag inte hade två skjortor? Ja, riktigt bra fråga!

 

Manus& Musiki: STEFAN JANSSON / Regi: STEFAN JANSSON & MARKUS VIRTA / Kapellmästare: OLA JANSSON / Scenografi: MARKUS VIRTA / Kostym: STEFAN JANSSON & MARKUS VIRTA / Musikaliska Arrangemang: CATIE WENBORN / Affischfoto: CARINA REMRÖD / Medverkande: OLA JANSSON, STEFAN JANSSON, MARKUS VIRTA
bottom of page