top of page

Matilda - The Musical

Svenska Teatern Helsingfors - 2024

PRESSTEXT:

Musikalen Matilda är en magisk berättelse om en flicka med livfull fantasi och övernaturliga krafter. Matilda ställer vuxenvärlden på ända genom att vägra förmynderi och nonchalans. Hon älskar att läsa böcker och gå i skola, men för sina självupptagna föräldrar och en tyrannisk rektor är hon inget annat än en bråkstake. Det finns dock en vuxen i Matildas närhet som ser att hon inte är som alla andra barn, den kloka och snälla läraren Miss Honey.

Musikalen Matilda är en av världens mest älskade familjemusikaler. Den har vunnit 100 internationella priser varav 24 är för bästa musikal.  Matilda gör succé över hela världen! Allt började 2010 då Matilda the Musical sattes upp på scenen av The Royal Shakespeare Company i London.

 

Musikalen Matilda är baserad på en barnbok av Roald Dahl (Kalle och chokladfabriken, Häxorna). Musikalen är skriven av Dennis Kelly och för originalmusiken står Tim Minchin.

Föreställningen myllrar av liv, av energiska dansnummer och medryckande musik. Hälften av skådespelarna är barn som, efter en ettårig Matilda-teaterskola, är redo att ge allt i de krävande rollerna. Musikalen är en hyllning till språket, till läsandet och kraften att stå upp för det man tror på

Regi: MARKUS VIRTA / Dirigent: KRISTIAN NYMAN / Scenograf & Kostym: PAUL FARNSWORTH / Ljusdesign: JASON TAYLOR / Ljuddesign: ANDREAS STANLEY LÖNQUIST / Mask & Perukdesign: JOONAS SARI / Medverkande: TBA
Unknown.jpeg
Unknown

Unknown

bottom of page