top of page

Jesus Christ Superstar

Åbo Svenska Teater, 13 februari - 30 april 2014

Det tog inte så fasligt lång tid innan jag var tillbaka på Åbo Svenska Teater igen. ÅST kommer alltid kännas som hemma för mig tror jag. Den här gången var det klassikern Jesus Christ Superstar som skulle upp. Jag var regiassistent och alternerade mellan PIlatus och Herodes på scenen. 

 

Efter en spännande repperiod så landade vi med en föreställning som var otroligt stark både sångligt och visuellt. Det var en fröjd att arbeta med ensemblen och roligt att få återknyta många vänskaper med kollegor från förr. Huset har en själ som är ojämförbar på många vis. Det är som ett stort familjehem.

 

Pilatus var en roll som passade mig som handen i hansken. Både det vokala, breda, registret som rollen kräver och den dramatiska ådran i rollen passade mig ypperligt. Helt klart en roll jag vill spela i framtiden igen. Herodes är en liten, men också den en naggande god roll som jag delade med Dick Holmström (Teaterchef). Det har blivit en tradition att dela med chefen känns det som! I varje fall på ÅST där jag även i Les Misérables delade roll med dåvarande teaterchefen. 

 

Det blev en ganska kort spelperiod den här gången, bara en säsong, men jag tror säkert att jag kommer dyka ned i Jesus Christ Superstar någon gång i framtiden igen. 

 

Regi: JUHA HEMANUS / Regiassistent: MARKUS VIRTA / Koreografi: IGOR BARBERIC' / Kapellmästare: JUSSI VAHVASELKÄ / Scenografi: JANI ULJAS / Kostym: TUOMAS LAMPINEN / Ljus: MIKKO LINNAVUORI / Medverkande: SLEIMAN AOUN, BJÖRN BLOMQVIST, MARTIN ELIASSON, LINUS FAGERSTRÖM, MAGNUS FALK, GÖRAN GILLINGER, MARCUS HELMER GUSTAFSSON, JOHAN HALLBERG, ANNA-MARIA HALLGARN, TORD HANSSON, DICK HOLMSTRÖM, PETTER JIVESKOG, CHRISTOPHER KILLIK, ALEXANDER LYCKE, KLARA NILSSON, ERIK NORÉN, VARPU OTONKOSKI, JOSEFIN SILLÉN, JANNE SUNDQVIST, NINA SVENINGSSON, CARL-JOHAN SVENSSON, WALTTERI TORIKKA, MARKUS VIRTA, JUKI VÄLIPAKKA, JERRY WAHLFORS, JENNA ÅHRÉN
Jesus Christ Superstar - ÅST

Jesus Christ Superstar - ÅST

Foto: Pette Rissanen

Jesus Christ Superstar - ÅST

Jesus Christ Superstar - ÅST

Foto: Pette Rissanen

Jesus Christ Superstar - ÅST

Jesus Christ Superstar - ÅST

Foto: Pette Rissanen

bottom of page