top of page

Les Misérables

Tampereen Teatteri, Tammerfors, 13 sept 2013 - 30 april 2014

Att arbeta på ett språk man inte förstår är inte lätt. Jag hade aldrig gjort det tidigare, och det var därför jag valde att assistera Georg Malvius igen med Les Misérables i Tammerfors. 

 

Tack och lov kunde jag föreställnignen utan och innan, efter att ha spelat den i över ett och ett halvt år i Åbo, så det gjorde att det var genomförbart att arbeta med prodktionen. För att sitta med dubbla manuskript, ett på finska och ett på engelska, att gå in i detaljer när man inte förstår nyanserna i språket... Det är helt enkelt väldigt svårt. Jag lärde mig otroligt mycket under arbetet, och när jag lämnade produktionen var jag säker på att jag aldrig skulle göra det igen. Men jag är inte så säker längre... Det känns spännande, utmanande. Kommer chansen kommer jag hoppa på tåget. Men det kommer kräva otroliga förberedelser.

 

Tampereen Teatteri var en underbar arbetsplats med underbara tekniker, otroliga verkstäder och en mycket välorganiserad kansliavdelning. Producenten var en dröm! Jag kan varmt rekommendera att arbeta där.

 

Regi: GEORG MALVIUS / Regiassistent: MARKUS VIRTA / Koreografi: IGOR BARBERIC' / Kapellmästare: JUSSI VAHVASELKÄ / Scenografi & Kostym: ELLEN CAIRNS / Ljus: PALLE PALMÉ / Medverkande: ERICA ASKOLIN, AKI HAIKONEN, EEVA HAKULINEN, SAMUEL HARJANNE, TERO HARJUNNIEMI, RITVA JALONEN, EMMI KANGAS, RISTO KORHONEN, SAAARA LEHTONEN, LAURI LIIV, SÖREN LILLKUNG, VILLE MAJAMAA, TOMI METSÄKETO, ELE MILLISTFER, HEIKKI MÄKÄRÄINEN, SARAH NEDERGÅRD, FILIP OHLS, SONJA PAJUNOJA, PIA PILTZ, ARTU RATINEN, MELANIE ROSAS, JONAS SAARI, MIKKO SILTALA, KATJA SIRKLÄ, KRISTIAN SNELLMAN, ANSSI VALIKAINEN, KIM WILLMAN, SAMUEL ÖSTLUND
bottom of page