INGVAR! - En Musikalisk Möbelsaga

Ödets nyck! 

En Gentlemans Handbok i Kärlek och Mord på Wermland Opera blev av just för att Erik Gedeons produktion "Parkbänksoperan" blev flyttad. Och någon månad efter att jag tagit hans lucka i Karlstad blir jag tillfrågad att regissera INGVAR! - En Musikalisk Möbelsaga, som just Erik har skrivit tillsammans med Klas Abrahamsson! Lustigt hur livet slumpar sig.

 

Det kändes väldigt kul att återbesöka Teater Västernorrland och möta huset igen. Senaste gången var det Blodsbröder jag  gjorde där, och då hade jag en härlig period. Då var det första gången jag och Lotta Nilsson arbetade ihop, nu var det fjärde produktionen på tre år som vi gjorde, och åter i Sundsvall!

 

Föreställningen blev en otroligt levande föreställning med mycket rörelse, dans och musik. Föreställningen är genomkomponerad och jag valde att arbeta med en form i vilken alla skådespelarna spelade instrument. Väldigt utmanande och spännande, och ack så roligt! Jag har aldrig mött en repperiod med mer glädje och oproblematisk attityd från alla inblandade. Jag tror faktiskt den totala integrationen av musiken och rörelser var en stor faktor till det! Samt att ensemblen bestod av idel människor som var fantastiska på sina uppgifter!

 

Regi: MARKUS VIRTA / Koreografi: MARKUS VIRTA & ENSEMBLEN / Scenografi & Kostym: LOTTA NILSSON / Kapellmästare: ERIC SKARBY / Ljusdesign: ERIK NORDLANDER / Medverkande: MARKUS CHRISTENSEN, DANIEL ENGMAN, HELENA GEZELIUS, SUSANNA HELLDÉN, MARIA HULTÉN BIRKELAND,  ANDREAS LILJEHOLM, GISELA NILSSON, TORE NORRBY

Teater Västernorrland, Våren 2016

    © 2019 by Markus Virta